vr 23 nov

-1
8
35
ZO1-2

Rustig en meestal droog

Vrijdag zouden er tijdens de ochtenduren enkele zeer lokale buien over Limburg kunnen trekken. Daarna blijft het droog met namiddag vaak brede opklaringen.
Kortstondig kan er een maximum rond +8°C inzitten. 

Tijdens de nacht naar zaterdag blijft het niet lang genoeg helder om de temperatuur tot het vriespunt te doen zakken. Vooral in het tweede deel van de nacht wordt de bewolking dominant.

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

za 24 nov

2
7
85
NO1-2

Regen vanuit het zuiden

In de loop van zaterdag zal een regenzone traag van zuid naar noord over Limburg trekken. 
Op basis van de laatste weerkaarten zal de regenzone het zuiden van de provincie in de loop van de voormiddag bereiken, en dan heel langzaam verder naar het noorden opschuiven. 

Het wordt niet warmer dan een graad of 7.

Lees meer
75%

Zekerheid weersverwachting

zo 25 nov

3
8
60
O2-3

Wisselvallig

De kans is groot dat we ook op zondag van tijd tot tijd wat regen of een bui over Limburg zullen zien passeren. Maar vermoedelijk zal het vaker of langduriger droog dan nat blijven. En zoals dat met buien steeds het geval is zal zeker niet iedereen er gelijkmatig door worden bedeeld.
De temperatuur loopt op naar een maximum rond +7 a +8°C.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

ma 26 nov

3
7
60
O2

Licht wisselvallig

Maandag wordt het licht wisselvallig met wolkenvelden die soms een bui kunnen meebrengen. De droge perioden zullen echter net als op zondag het weerbeeld overheersen.
Mogelijk verschijnen er tijdelijk ook wel eens opklaringen, maar het is nog te vroeg om daar uitsluitsel over te geven.
De temperatuur blijft beneden 10°C.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

Trendverwachting

De weercomputers zijn na het weekend het spoor helemaal bijster. Het kan na zondag alle kanten uit, dus zowel richting een kouder weertype, een verzachting, maar ook een status quo behoort tot de mogelijkheden.
Dat blijkt uit de enorme spreiding in de zogenaamde pluimgrafieken.

Een trend voor de lange termijn kan doorgaans worden afgeleid uit de pluimverwachtingen. Deze kan u zelf raadplegen via onderstaande knop.
Verwachtingen voor een termijn van meer dan 6 dagen vooruit bevatten immers sowieso onzekerheden (fouten), en die onzekerheden zijn dus te ontdekken met behulp van deze pluimverwachtingen.